Info Terkini PPD Mersing

November 18, 2009

Kejohanan Renang SK Asli Negeri Johor - SK Labong Menyinar

Satu kejohanan renang bagi semua sekolah asli di negeri Johor telah diadakan di Kolam Renang Stadium Kluang Barat. Kejohanan tersebut telah berlangsung dengan jayanya pada 14 November 2009 yang lalu. Penyertaan terdiri dari sekolah - sekolah asli yang terdapat di negeri Johor.

SK Labong buat pertama kalinya turut menghantar 8 orang peserta yang terdiri dari 4 orang lelaki dan 4 orang perempuan di kalangan murid - murid Tahap 2. Apa yang membanggakan ialah kesemua peserta ini tidak pulang dengan tangan kosong sebaliknya telah berjaya " memancing " beberapa pingat di kolam renang tersebut. Kejayaan ini telah membanggakan pihak sekolah dan membuka mata guru - guru bahawa terdapat " permata " yang perlu digilap walaupun pengalaman mereka bermula di sungai tepi rumah.

SK Labong telah berjaya memperolehi sebutir pingat emas, 2 perak & 3 gangsa yang mana kejayaan ini benar - benar menggembirakan. Sementara itu adik Sahrizad pula telah berjaya mengalahkan Johan Renang MSSJ dan memberikan pingat emas kepada sekolah.

Impian " Labong Hebat " nampaknya semakin membuahkan hasil melalui kejayaan yang diperolehi akhir - akhir ini. Apa yang diharapkan adalah kejayaan yang berkekalan buat SK Labong. Tahniah anak - anak SK Labong.

No comments:

Post a Comment