Info Terkini PPD Mersing

November 11, 2009

Kelas Dewasa SK Labong Melawat Putrajaya

Hasil dari perancangan yang rapi oleh pihak sekolah, akhirnya peserta kelas dewasa di SK Labong dapat jua melawat Putrajaya dan juga Kuala Lumpur. Program lawatan ini merupakan salah satu insentif yang diberikan kepada para peserta dan juga pendedahan berguna untuk mereka. Peserta kelas dewasa untuk sesi kali ini amat bertuah berbanding dengan peserta sesi lepas kerana dapat pergi melawat Putrajaya dan sekitar Kuala Lumpur. Peserta kelas dewasa sesi sebelum ini hanya dapat melawat sekitar Air Keroh dan Melaka.

Seramai 25 orang peserta kelas dewasa ini telah bertolak ke Putrajaya pada hari Khamis bersama - sama dengan 5 orang guru pengiring. Antara tempat - tempat yang dilawati adalah Masjid Putra dan Masjid Besi di Putrajaya dan juga Menara Berkembar Kuala Lumpur ( KLCC ). Mereka juga turut berpeluang untuk menaiki Sistem Transit Aliran Ringan ( LRT ) menuju ke Pasar Seni.

Tidak lengkap rasanya kalau tiada ole - ole untuk dibawa pulang. Untuk itu rombongan ini telah dibawa ke Nilai 3 untuk melihat & membeli cenderahati yang berkenan di hati. Apa yang pasti rombongan peserta kelas dewasa SK Labong ini pulang dengan penuh kenangan yang tidak akan dilupakan.

No comments:

Post a Comment