Info Terkini PPD Mersing

October 25, 2009

LATIHAN DALAM PERKHIDMATAN ( LDP ) 2009 SIRI 6/20


6 buah sekolah dari Zon Endau telah menamatkan Kursus Latihan Dalam Perkhidmatan ( LDP ) bagi tahun 2009 dengan jayanya. Pada Sabtu 24 Oktober 2009 yang lalu, guru - guru dari SK Labong, SK Lembaga, SJKC KG Hubong, SK Peta, SK Tanjung Resang & SK Penyabong telah berkumpul di SK Labong untuk menghadiri kursus LDP siri ke 6 iaitu siri terakhir bagi tahun 2009. Kursus LDP bagi siri ke 6 ini merupakan tambahan bagi 4 kursus LDP yang telah dijalankan sebelum ini.
Kursus tersebut telah berjalan dengan jayanya dan kehadiran guru - guru dari semua sekolah amat menggalakkan. SK Labong selaku tuan rumah bagi slot terakhir ini amat berpuas hati dengan perjalanan majlis yang telah berlangsung tanpa sebarang masalah. Pihak majlis dengan sukacitanya telah menjemput seorang penceramah dari Jabatan Pelajaran Negeri Johor bagi membuat perkongsian pintar bersama - sama dengan guru - guru Zon Endau ini.
Encik Mohd Kamal Bin Ahmad Untung, Penolong Pengarah Bahagian Aduan & Parlimen di Jabatan Pelajaran Negeri Johor telah sudi meluangkan masa untuk menyampaikan ceramah yang bertajuk " Etika Perkhidmatan Awam Menjana Kecemerlangan". Kepakaran beliau dalam bidang kaunseling telah membuatkan semua guru mendengar dengan penuh minat akan maklumat yang telah disampaikan.
Apa yang diharapkan adalah guru - guru dapat mengaplikasikan segala ilmu dan kemahiran yang diperolehi sepanjang Kursus LDP dijalankan di dalam bidang masing - masing. Di kesempatan ini juga warga kerja SK Labong memohon maaf di atas segala kekurangan yang ada sewaktu menjadi tuan rumah bagi kursus LDP untuk slot yang ke 3 dan ke 4. Segala silap dan salah harap ditunjukkan.

No comments:

Post a Comment