Info Terkini PPD Mersing

October 4, 2009

GURU DARI 6 BUAH SEKOLAH BERKAMPUNG DI SK PENYABONG

Pada 3 Oktober 2009 yang lalu, guru - guru dari 6 buah sekolah di zon Endau telah berkumpul di SK Penyabong bagi mengikuti Kursus Dalam Perkhidmatan Berasaskan Sekolah bagi siri ke 5/2009. Kursus ini telah berjalan dengan lancar dengan kehadiran guru yang memberangsangkan bagi setiap sekolah. Sekolah yang turut serta ialah SK Penyabong selaku tuan rumah, SK Labong, SK Tanjung Resang, SK Lembaga, SK Kg. Hubong dan SK Peta.

Penceramah jemputan dari SK Tanjung Gemok En. Roslan Bin Nik Mat telah hadir bagi memberikan ceramah yang bertajuk " Pemulihan Dalam Bilik Darjah Memantapkan Proses P&P ". Beliau yang memegang jawatan GPK Kokurikulum telah menerima anugerah " Guru Inovatif " pada tahun 2005. Banyak input dan maklumat yang telah dikongsikan bersama dan antaranya ialah hasil kajian beliau yang telah beliau jalankan sejak dari tahun 1996 dalam bidang pemulihan.

Kursus ini dijalankan lanjutan dari penambahan kursus LDP sebanyak 2 kali sebelum sesi persekolahan 2009 berakhir. 1 lagi kursus akan dijalankan dalam masa 2 minggu lagi dan dijangkakan SK Labong akan menjadi tuan rumah.

No comments:

Post a Comment