Info Terkini PPD Mersing

October 4, 2009

TAHNIAH CIKGU KAMU....

Warga SK Labong mengucapkan tahniah kepada Cikgu Kamu kerana terpilih melalui pencalonan oleh Jabatan Pelajaran Negeri untuk mengikuti Kursus KDP 4 Minggu Latihan Peningkatan Pedagogi Guru Sekolah Orang Asli untuk ambilan 2009. Beliau yang merupakan guru ' senior ' di SK Labong akan melaporkan diri di Institut Perguruan kampus Tengku Ampuan Afzan pada 5 Oktober 2009 ini.

Beliau akan mengikuti kursus tersebut selama 4 minggu bersama - sama dengan 2 orang guru lain iaitu En. Halim dari SK Tanah Abang dan Cik Salina dari SK Peta. Kursus yang ditawarkan hanya kepada guru - guru sk asli ini mengkhusus kepada bidang Bahasa Melayu.

Kesediaan Cikgu Kamu untuk mengikuti kursus ini walaupun terpaksa berjauhan dengan keluarga selama 1 bulan seharusnya dicontohi oleh guru - guru muda. Ini adalah bertujuan untuk meningkatkan lagi pengetahuan dan kemahiran guru dalam bidang tugas masing - masing. Apa yang diharapkan adalah semoga Cikgu Kamu diberikan kesihatan yang baik dan selamat dalam mengikuti kursus tersebut.

Sekali lagi tahniah Cikgu Kamu......Labong Hebat....

No comments:

Post a Comment